24. september kl. 14.00: Åben omvisning
Kom til åben omvisning i Bakkehusmuseet og hør om husets historie, haven, det litterært interesserede ægtepar, Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Entré: 50 kr. Omvisningen er gratis, når entreen er betalt.

5. oktober kl. 19.30: Lykke-Per
Hvordan får man et samtidsrelevant og spændende drama ud af et litterært mastodont-værk som Lykke-Per? Denne aften fortæller manuskriptforfatter Anders August om at skrive manuskripter, baseret på Henrik Pontoppidans klassiker, til både en spillefilm og en miniserie. Vi hører mere om manuskriptforfatterens arbejde og om tankerne bag at gøre det, Bille August har kaldt måske en af de smukkeste kærlighedshistorier fra litteraturen, til en visuel rejse for et nutidigt publikum. Anders August har bl.a. skrevet spillefilmene Applaus, Dirch, Nøgle hus spejl og Sommeren 92, og han har også skrevet afsnit af tv-serier som Arvingerne og Bedrag. Hans manuskript til Lykke-Per bliver både en spillefilm og en miniserie til TV 2, instrueret af Bille August og med Esben Smed i hovedrollen.
Entré: 50 kr. Billetter via Billetto og i døren.

7. oktober kl. 14.00: Omvisning for børn, givet af børn
Bakkehusets to "børnegenaralinder" - dvs. de to børneambassasører Aiya og Linea på 11 år, holder omvisning for børn i Bakkehusets mindestuer og faste udstilling. Omvisningen varer ca. 30-40 min. og er kun målrettet børn.
Gratis entré for børn på museet.

8. oktober kl. 14.00: Åben omvisning i museet

Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, haven, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Entré: 50 kr., omvisningen er gratis når entreen er betalt.

8. oktober kl. 19.00-21.00: Kristina Holgersen og Uhørt i Bakkehuset
Denne aften undersøger Torben Sangild sammen med Kristina Holgersen og Uhørt, hvad der sker i krydsfeltet mellem musik og litteratur – i mødet mellem musikeren/komponisten og forfatteren. Hvad sker der når der sættes musik til eksisterende forfatterskaber? Kan musikken farve teksten med stemninger? Overdøver musikken, eller understreger den ordene? Hvordan kan musikken understrege elementer på bekostning af andre? Indoptager man digterens ord på en anden måde når den rammer én indhyldet i musikalske toner?
Kristina Holgersen har på albummet To Slags Mørke remedieret Helle Helles prosatekster til popsange. Et album hun blev nomineret til Gaffa-prisen som Årets Kvindelige Kunstner for, og To Slags Mørke som Årets Pop Album. Uhørt er mødet mellem musiker Jesper Mechlenburg og forfatter Lone Hørslev, hvor Mechlenburg har sat musik til Hørslevs tekster, der rummer kærlighedserklæringer med fængende refræner og hverdagspoetiske betragtninger.
Journalist og forfatter Torben Sangild (tidl. Politiken, nu Zetland) faciliterer aftenen, der slutter med en diskussion med publikum.
Entré: 50,-. Billetter kan købes i døren og via Billetto. Der er kun et begrænset antal pladser.

13. oktober kl. 18.00-24.00: Kulturnatten
Bakkehuset åbner endnu en gang dørene op på Kulturnatten, og vi har et spækket program for aftenen med masser af spændende arrangementer:
18.00-24.00: Klip dit halloween-kort ved Inga Madsen
18.30: Gyserhistorier for børn med Junior Kabinettet (ved Hans Laurens og Andreas Ugorskij)
21.00: Omvisning i særudstillingen Kamma Rahbeks romantiske have ved museumsinspektør Gertrud With
22.30: Poetisk koncert med duoen Julie og Ursula Andkjær Olsen
Lav din egen halloween-lygte i museets orangeri.
Der kan købes suppe og varme drikke i orangeriet, og museets gård og have vil være oplyst hele aftenen.

17. - 18. oktober kl. 10.00-14.00: Forfatterspirer for teens med forfatteren Ditte Steensballe (10-14 år)
I forfatterværkstedet skriver vi små tekster inspireret af musik, filmklip og billeder, og vi bevæger os rundt i forskellige genrer. Hvordan skriver man for eksempel et digt? Hvordan skriver man en novelle? Og hvor får man sine idéer fra? I det hyggelige Bakkehus taler vi om at observere med alle sanser og om inspiration. I fællesskab skal vi lege med sproget, skrive tekster og læse højt for hinanden. Alle kan være med, og det er ingen forudsætning, at du har skrevet før - men det er heller ikke nogen forhindring. Bare du har lyst til at skrive. Værkstedet finder sted over to dage, og det forventes, at du møder op begge dage for at få det bedste udbytte. Medbring egen madpakke og drikkelse.
Entré: gratis, men tilmelding er påkrævet. Tilmeld dig her

18. oktober kl. 19.30: Poesiens onsdag med Pia Juul og Ida Monrad Graunbøl
Tag med på en rejse i litteraturens kringelkroge, når digteren Ida Graunbøl læser op af egne værker og efterfølgende diskuterer digtningens væsen med forfatteren Pia Juul. Ida Monrad Graubøl debuterede i 2016 med digtdramaet B til piraten.
Entré: 50 kr. Billetter sælges kun i døren.

19.-22. oktober kl. 11.00-16.00: Æskemageri i Bakkehuset
Lær at lave dine egne æsker i pap og papir, og hent inspiration i museets samling af Kamma Rahbeks æsker fra 1800-tallet. Æskemageriet arrangeres af Inga Madsen, og materialer forefindes til fabrikationen.
Der er to workshops per dag, som starter:
1. kl. 11.00
2. kl. 13.30
Det er gratis at deltage i æskemageriet og tilmelding er ikke nødvendig.

24. oktober kl. 19.30: Foredrag med Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis om Bybilleder
Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis holder foredrag om deres bog Bybilleder, som giver et signalement af København. I bogen gives der et indtryk af hovedstads udvikling, set igennem danske forfatteres og maleres øjne. Bogen kan enten læses som et slags kronologisk opslagsværk, en ’novelle- og malerisamling’ fra omkring slutningen af 1700-tallet til nutiden, eller som en lang ’roman med billeder’ om modernitetens urbant voldsomme og vildt koloristiske ankomst til Danmark. Foredraget er arrangeret af Dansk Litteraturforening.
Entré: 50 kr. for gæster, som ikke er medlem af Litteraturforeningen

25. oktober kl. 19.30: »I am human and I need to be loved«
Først i rollen som frontmand i den legendariske Manchester-gruppe The Smiths og siden som succesfuld soloartist har den enigmatiske outsider Morrissey markeret sig som en af de sidste 35 års mest flamboyante, interessante og provokerende skikkelser i rocken - ikke mindst grundet sine litterære, vittige og sardoniske sangtekster, hvor hans litterære helt Oscar Wilde ofte spøger i kulissen. Denne aften mødes Ralf Christensen (musikredaktør på Dagbladet Information) og Mads Hendrich (musik- og kulturjournalist på Berlingske) til en uformel samtale om Morrisseys person og lyriske univers.
Entré: 50 kr. Billetter via Billetto og i døren.

26. oktober kl. 19.30: En aften i forfatteren Morten Nielsens tegn
I 2017 ville forfatteren Morten Nielsen være fyldt 95 år, og der er oprettet et mindelegat i hans navn, som er 70 år gammelt. Dette fejres af digterne Pia Juul og Asger Schnack med en aften i Bakkehuset, hvor de vil fortælle om Morten Nielsen og læse op af hans digte.
Entré: 50 kr. Billetter sælges kun i døren.

29. oktober kl. 14.00: Åben omvisning i museet
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, haven, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Entré: 50 kr., omvisningen er gratis når entreen er betalt.

4. november kl. 14.00: Omvisning for børn, givet af børn
Bakkehusets to egne børnegenaralinder - de to børneambassasører, Aiya og Linea, begge 11 år, giver omvisning, kun før børn, i Bakkehusets mindestuer og faste udstilling. Omvisningen tager ca. 30-40 min. 
Børn er gratis på museet.

8. november kl. 19.30: Kongens Fald
Kongens Fald er gentagne gange blevet kåret som det 20. århundredes bedste danske roman, og der har gennem årene været flere planer om at filmatisere Johannes V. Jensens klassiker. Filminstruktør Jesper Jargil ejede rettighederne til bogen i en årrække, før de gik videre til skuespilleren Søren Pilmark og siden til Nordisk Film. Denne aften fortæller Jargil om sin fascination af romanen, og om udfordringerne med at forvandle historien om Mikkel Thøgersen og Axels liv til et filmisk værk i øjenhøjde med forlægget. Jesper Jargils arbejde kredser om kunstneriske skabelsesprocesser, og han har bl.a. instrueret dokumentarfilmen Per Kirkeby – Vinterbillede og dokumenteret Lars von Triers arbejde i filmene Idioterne, De udstillede og De lutrede. Jargil ejede rettighederne til Kongens Fald indtil 2008.
Entré: 50 kr. Billetter via Billetto og i døren.

12. november kl. 14.00: Åben omvisning i museet
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, haven, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Entré: 50 kr., omvisningen er gratis når entreen er betalt.

14. november kl. 19.30: Foredrag ved Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen, som tidligere har skrevet romanen Hildegard, fortæller om og læser op fra sin nyeste roman Sorgens grundstof, der udkommer 4. oktober i år. Sorgens grundstof er en fortælling om menneskets sorg og længsel, om folkevandringer og politiske magtkampe, om glemsel og erindring, og om den krig, medfølelse og kærlighed, der aldrig hører op.
Efter foredraget synger Jette Thomsen, leder af Det Danske Hildegard Ensemble, en buket sange af Hildegard af Bingen. Foredraget er arrangeret af Dansk Litteraturforening
Entré: 50 kr. for gæster, som ikke er medlem af Litteraturforeningen.

15. november kl. 19.30: Poesiens onsdag med Pia Juul og Rasmus Nikolajsen
Digteren Rasmus Nikolajsen læser denne aften op af egne værker og diskuterer derefter digtekunsten med forfatteren Pia Juul.
Entré: 50 kr. Billetter sælges kun i døren.

22. november kl. 19.30: »Skygger af skønhed kommer og går«
Siden gennembruddet med albummet Storbyens Små Oaser i 1977 har Carsten Valentin Jørgensen indtaget rollen nationens førende rockpoet. Som tekstforfatter er CV et unikum og han har ofte givet den sprogligt gas i teksterne som syrlig satiriker, hvor blandt andet den danske kolonihaveidyl og den akademiske intelligentsia er blevet spiddet af rockpoetens spidse pen. Men samtidig har CV Jørgensen også evnet at male en fængslende og sælsom skønhed frem i gloserne som altid har boblet af liv og lys. Denne aften mødes Klaus Lynggaard (musikkritiker ved Dagbladet Information og forfatter) og Mads Hendrich (musik- og kulturjournalist på Berlingske) til en uformel samtale om C.V. Jørgensen og hans sangtekster.
Entré: 50 kr. Billletter via Billetto. UDSOLGT.

26. november kl. 11-16: Jul på Bakkehuset.
Kom til gratis juleklip, højtlæsning for børn og Bakkehusets egen risengrød.
Lav din egen adventskrans og besøg småkageværkstedet (betalingsaktiviteter), nyd æbleskiver på gårdspladsen, gløgg og Øehlenschlägers julekage i orangeriet - og køb den med hjem.
Åben omvisning på museet kl. 14 ved museumsinspektør Gertrud With.
Entré: 50 kr.

3. december kl. 11-16: Jul på Bakkehuset.
Kom til gratis juleklip, højtlæsning for børn og Bakkehusets egen risengrød.
Lav din egen adventskrans og besøg småkageværkstedet (betalingsaktiviteter), nyd æbleskiver på gårdspladsen, gløgg og Øehlenschlägers julekage i orangeriet - og køb den med hjem.
Åben omvisning på museet kl. 14 ved museumsinspektør Gertrud With.
Entré: 50 kr.

17. december kl. 14.00: Åben omvisning i museet
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, haven, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Entré: 50 kr., omvisningen er gratis når entreen er betalt.

24. januar kl. 19.30: »These are the words that maketh murder«
Engelske Polly Jean Harvey er en af de seneste 25 års mest originale og dragende auteurs på rockscenen. Hun er en søgende kunstner i konstant udvikling. Gennem årene har Harvey bevæget sig fra den privat-personlige intimsfære på karrierens første par udspil, over det teatralske rollespil på værkerne To Bring You My Love og Is This Desire?, til at springe ud som moderne storbypoet omkring årtusindeskiftet, for blot at bevæge sig videre til skæbnefortællerske af gotisk snit og krønikør af Englands blodige krigshistorie. Senest har hun indtaget rollen som subjektiv dokumentarist fra en række af verdens brændpunkter på albummet The Hope Six Demolition Project. Hvor går hun hen næste gang? Denne aften mødes Anna Ullman (musik- og kulturjournalist på Weekendavisen) og Mads Hendrich (musik- og kulturjournalist på Berlingske) til en uformel samtale om PJ Harveys mangefacetterede univers med udgangspunkt i hendes sangtekster.
Entré: 50 kr. Billetter via Billetto og i døren.

3. februar kl. 14.00: Omvisning for børn, givet af børn
Bakkehusets to egne børnegenaralinder - de to børneambassasører, Aiya (11 år) og Linea (12 år), giver omvisning, kun før børn, i Bakkehusets mindestuer og faste udstilling. Omvisningen tager ca. 30-40 min. 
Børn er gratis på museet.

3. marts kl. 14.00: Omvisning for børn, givet af børn
Bakkehusets to egne børnegenaralinder - de to børneambassasører, Aiya (11 år) og Linea (12 år), giver omvisning, kun før børn, i Bakkehusets mindestuer og faste udstilling. Omvisningen tager ca. 30-40 min. 
Børn er gratis på museet.

7. april kl. 14.00: Omvisning for børn, givet af børn
Bakkehusets to egne børnegenaralinder - de to børneambassasører, Aiya (11 år) og Linea (12 år), giver omvisning, kun før børn, i Bakkehusets mindestuer og faste udstilling. Omvisningen tager ca. 30-40 min. 
Børn er gratis på museet.

 

aktiviteter 1