22. august kl. 17:00-19:00: Når kokken leger løs i guldalderen - Copenhagen Cooking på Bakkehuset
Arrangementet er aflyst!

23. august kl. 17.00: Den romantiske have - havevandring med Bente Scavenius
På havevandring med Bente Scavenius bliver du taget med gennem guldalderens og romantikkens natur- og havesynsyn.
Havevandringen er støttet af Frederiksberg Kommune.
Pris: 125 kr. inkl. et glas vin. Billetter via Billetto.

27. august kl. 10.00-11.00: Allan og Underdrengene - Jazz for børn og deres voksne
Allan og Underdrengene spiller børnemusik der rammer alle! Med et arsenal af de største klassiske børnesange, blandet med nyere danske børnehits, leverer Allan og Underdrengene deres egne rockede og jazz’ede udgaver man ikke kan sidde stille til! Med en blanding af leg, historier og selvfølgelig musik, skaber de en medrivende oplevelse for såvel børn som voksne! Tag med Allan og Underdrengene ud på deres musiske rejse og besøg eksotiske lande, vilde jungler, storbyens jag, alverdens dyr og meget, meget mere....
Koncerten foregår i Bakkehusets have, så husk praktisk tøj og eventuelt et tæppe at sidde på.
Entré: Børn 50,- Voksne: Gratis – børnene giver.

27. august kl. 14.00: Åben omvisning
Kom til åben omvisning i Bakkehusmuseet og hør om husets historie, haven, det litterært interesserede ægtepar, Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Entré: 50 kr.

30. august kl. 17.00: Havearkitekten selv - havevandring med Charlotte Skibsted
Havevandring med Charlotte Skibsted, der vil gå gennem Kamma Rahbeks botaniske univers og tale om nytolkningen af Bakkehusets have.
Turen gennem haven viser havetemaer fra skovbryn, de store værnetræer, den historiske blomsterhave med eksempler på udvalgte Kamma-blomster og eksempler på hendes kulinariske planter. Turen afsluttes foran det nye orangeri , som omkranses af 1800-tallets frugttræer og de gamle klatreroser på træhegnet.
Havevandringen sluttes af med et glas vin i Bakkehusets kulinariske orangeri.
Havevandringen er støttet af Frederiksberg Kommune.
Pris: 110 kr. inkl. et glas vin. Billetter via Billetto.

30. august kl. 19.30: Open Air-koncert med Pernille Rosendahl
Pernille Rosendahl er kendt fra bands som Swan Lee og The Storm, men nu er Pernille Rosendahl gået solo. Hun udgav sit længe ventede soloalbum ”Dark Bird” i april måned.
Bakkehusets orangeri er åben for servering før og under koncerten.
Gratis entré, men for deltagelse, tilmelding her.

3. september kl. 15.00: Rundvisning i Søndermarken
Kom til rundvisning i Søndermarken og hør om den romantiske haves tilblivelse, og om romantikkens introduktion i Danmark. På vandringen vil vi kigge nærmere på de mange nyrestaurerede og genopførte bygninger samt høre om digteren Adam Oehlenschlägers særlige forhold til Søndermarken.
Vi mødes foran Adam Oehlenschlägers statue ved indgangen ved Frederiksberg Slot. Husk godt fodtøj.
Entré: 50 kr.

5. september kl. 17.00: Kammas åndelige frø og planter
Forfatter Stig Dalager vil på sin havevandring føre sine gæster ind i Kamma Rahbeks åndelige frø og planter. Kamma Rahbek var et særdeles velformuleret, belæst og selvbevidst midt- og samlingspunktfor en broget kreds af tidens førende åndspersonligheder og digtere, der gødede den åndelige jord i Bakkehuset, der dengang lå udenfor voldene.
Bag rollen gemte sig en litterært skarp og følsom brevforfatter, der her ironiserede over tidens spidsborgerlige kvindeideal og drømte om nye typer kærlige venskabsforhold imellem mænd og kvinder, ikke uden en "altfor sød Lyst", der gjorde dem vanskelige at realisere i realiteternes verden. Hendes valgsprog var meget betegnende: at være, ikke at synes.Havevandringen er støttet af Frederiksberg Kommune.
Pris: 125 kr. inkl. et glas vin. Billetter via Billetto.

6. september kl. 17.30-19.30: Sensommersuppe, kvinden Kamma og oplæsning ved Kristina Stoltz
I samarbejde med Golden Days Festival - København 850 præsenterer Bakkehuset: Litterære overtoner og sensommersuppe i Bakkehusets orangeri. Forfatter Kristina Stoltz læser højt fra et udvalg af Kamma Rahbeks breve og sine egne tekster. Kristina Stoltz’s romaner er på en gang skrevet i en realistisk og poetisk stil i ofte ordknappe sætninger. Stoltz skriver med nerve og råhed, uden at blive hverken kynisk eller blødsøden. Stoltz blev i juni 2017 nomineret til DR Romanprisen for sin seneste roman Som om.
Arrangementet er delvis Open Air - så medbring tøj, der matcher vejret. Suppe er inkluderet i billetprisen, men drikkevarer tilkøbes.
Pris 125 kr. Billetter via Billetto.

7. september kl. 17.00-19.00: Konservatorieelever spiller Weyse
Klassisk koncert i Bakkehusets stemningsfulde stuer med elever fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorie.
Pris: 50 kr. Billetter sælges kun i døren.

13. september kl. 17.30-19.30: Sensommersuppe, kvinden Kamma og oplæsning ved Kamilla Hega Holst
I samarbejde med Golden Days Festival - København 850 præsenterer Bakkehuset: Litterære overtoner og sensommersuppe i Bakkehusets orangeri. Forfatter Kamilla Hega Holst læser højt fra et udvalg af Kamma Rahbeks breve og sine egne tekster. Kamilla Hega Holst debuterede i 2003 med en børnebog og har senest høstet rosende omtaler for sin seneste roman Rud fra 2017. Holst er i sin litteratur ikke bange for at konfrontere sig selv og sine læsere med tabuer.
Arrangementet er delvis Open Air - så medbring tøj, der matcher vejret. Suppe er inkluderet i billetprisen, men drikkevarer kan tilkøbes.
Pris 125 kr. Billetter via Billetto.

15. september kl. 17.00-21.00: Havevandring og langbordsmiddag hos Kamma Rahbek
I samarbejde med Golden Days Festivalen - København 850 år, inviterer Bakkehuset til havevandring og langbordsmiddag hos Kamma Rahbek. Ønsker man at sanse den danske guldalder, kan man passende besøge Kamma Rahbek, der huserede på Valby bakke i en hyggelig krobygning fra 1600-tallet. Kammas gæster talte forfattere, videnskabsmænd og andre kulturpersonligheder. Bakkehusets romantiske have er denne aften rammen om en havevandring ved kok og gartner Allan Haunstrup og efterfølgende langbordsmiddag under kastanjetræet med smage, der behager og sanselige indslag med skuespillerne Sidsel Agensø og Maibritt Saerens, der udfolder Kammas ånd gennem lyrisk uorden og refleksioner over mennesker, havebrug, revolutioner og længsel efter hjertets inderste. Husk tøj efter vejret - alt foregår udendørs! Havevandringen er støttet af Frederiksberg Kommune.
Pris 1000 kr. Billetter via Billetto

24. september kl. 14.00: Åben omvisning
Kom til åben omvisning i Bakkehusmuseet og hør om husets historie, haven, det litterært interesserede ægtepar, Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Entré: 50 kr.

13. oktober kl. 18.00-24.00: Kulturnatten
Bakkehuset åbner endnu en gang dørene op på Kulturnatten, og vi har et spækket program for aftenen med masser af spændende arrangementer:
18.00-24.00: Klip dit halloween-kort ved Inga Madsen
18.30: Gyserhistorier for børn med Junior Kabinettet (ved Hans Laurens og Andreas Ugorskij)
21.00: Omvisning i særudstillingen ”Kamma Rahbeks romantiske have” ved museumsinspektør Gertrud With
22.30: Poetisk koncert med duoen Julie og Ursula Andkjær Olsen
Lav din egen halloween-lygte i museets orangeri.
Der kan købes suppe og varme drikke i orangeriet, og museets gård og have vil være oplyst hele aftenen.

 

aktiviteter 1