Ursula2

Alle vores ting
- En udstilling om litteratur som genstand for andre handlinger

4. november 2017 - 11. marts 2018

Bakkehusets særudstilling på 1. sal handler om samtidslitteraturens brudflader set i forhold til andre kunstneriske medier.

Der er inden for de seneste år kommet fornyet fokus på arbejdet med tværæstetiske emner i kunstlivet både internationalt og herhjemme. Dialogen mellem kunstarterne skaber spændende hybridformer, som udfordrer det traditionelle værkbegreb. Med udstillingen Alle vores ting inviterer Bakkehuset en række samtidsforfattere, der har arbejdet i feltet mellem litteratur, musik, billedkunst, film, performance og nyere medier inden for, og deres værker skaber tilsammen en mosaik af forskelligartede hybridformer.

På udstillingen vil man kunne opleve iPad-romaner, ordapotek, lyriske videoer, bogskulpturer, dagbogsnotater, m.m., og der produceres enkelte helt nye værker til udstillingen.

De udstillende kunstnere er en blanding af forfattere og lyrikere, der også arbejder professionelt som billedkunstnere; Ursula Andkjær Olsen, Jytte Rex, Toni Larsen, Merete Pryds Helle, Morten Søndergaard, Amalie Smith, Christian Yde Frostholm og Tomas Lagermand Lundme. Derudover vil udstillingen vise en række artists books fra kunstnergruppen ved Svends Bibliotek. Udstillingen kurateres af forfatter, dramatiker og billedkunstner Tomas Lagermand Lundme i samarbejde med museumsinspektør Gertrud With.

I forbindelse med udstillingen holder vi to kunstnersaloner og den 8. februar viser vi Jytte Rex' portrætfilm Inger Christensen – Cikaderne findes. Følg med i arrangementerne i vores kalender.

Læs pressemeddelelsen om udstillingen her.

Alle vores ting plakat