Nyt fra forksningsfronden - ny flot publikation om kunstneren Elisabeth Jerichau Baumann er udkommet!

Sine Krogh og Birgitte Fink: Breve fra London - Elisabeth Jerichau Baumann og den victorianske kunstverden
Bogen udkommer: 12. januar 2018

Rejsebreve åbner overset kapitel om foregangskvinde i dansk kunst:
Efter at have levet en skyggetilværelse i dansk kunsthistorie er interessen for billedkunstneren Elisabeth Jerichau Baumann (1819-1881) kun vokset de seneste år. Denne nye bog kommer helt tæt på mønsterbryderen, outsideren og ikke mindst foregangskvinden.
Da Elisabeth Jerichau Baumann savnede anerkendelse fra det danske kunstmiljø, rejste hun til London for at skabe sig en international karriere. Det lykkedes, og den historie fortælles nu for første gang. Fra midten af 1800-tallet og 20 år frem arbejdede hun ihærdigt på at skabe sig et navn i London, hvor hun udstillede og solgte sine malerier. Hun blev tilknyttet et af byens mest prominente gallerier, og flere af hendes billeder blev vist på Buckingham Palace.
Elisabeth Jerichau Baumann var en uhyre flittig brevskriver. Størstedelen af hendes breve fra London har aldrig før været offentliggjort, men beretningerne hjem til ægtemanden Jens Adolf Jerichau og parrets mange børn giver et enestående indblik i mødet med den moderne, victorianske kunstverden og det imponerende netværk, hun opbyggede i storbyen.

Kunstner og forretningskvinde:
Med Breve fra London belyses et overset kapitel af Jerichau Baumanns langvarige kontakt med engelsk kunstliv, og kunsthistorikerne Sine Krogh og Birgitte Fink skaber med bogen et nuanceret portræt af en utraditionel maler, som blev en foregangskvinde i dansk kunst.

Ny Carlsbergfondet igangsatte i efteråret 2015 digitaliseringsprojektet Kilder til Dansk Kunsthistorie (KTDK), og bogen Breve fra London er første bind i den skriftserie, der udspringer af projektet.

Læs den fulde pressemeddelelse om udgivelsen her.

 Der holdes reception i forbindelse med udgivelsen på Møstings Hus den 12. januar kl. 16.00. Læs mere her.

 

Tidligere pressemeddelelser:

April 2017: Genskabelse af Kamma Rahbeks have og nyt orangeri på Bakkehuset. Læs pressemeddelelsen her.

November 2017: Åbning af særudstillingen "Alle vores ting". Læs pressemeddelelsen her.

November 2017: Jul på Bakkehuset. Læs pressemeddelelsen her.

December 2017: Bakkehusets tidligere leder Inge Nørballe er død. Læs pressemeddelelsen her.