Pressemeddelelse om julen på Bakkehuset november 2017:

Jul på Bakkehuset

På Bakkehuset er det jul året rundt! Sådan sagde Adam Oehlenschläger, fordi man i Bakkehuset fik serveret julekage hele året. Hverken nisser eller juletræ var endnu blevet en tradition i starten af 1800-tallet, men til gengæld kom B.S. Ingemann i huset, og han har som bekendt skrevet både Dejlig er jorden og Julen har bragt velsignet bud. Så der er al mulig grund til at fejre julen på Bakkehuset, hvor vi nu inviterer til en ny familietradition den sidste søndag i november og den første søndag i december, begge dage.

Traditionen tro kommer Inga Madsen begge søndage og klipper julepynt med børn og voksne, og som noget nyt, inviterer vi til kranse-værksted den første søndag, og ugen efter til småkage-værksted, hvor man kan pynte de flotteste kager. Der er æbleskivebod i gården, og så vil vi præsentere vores helt nye julepynt, skabt af designer Amanda Betz specielt til Bakkehuset.

De voksne betaler almindelig museumsentre på 50 kr. Og børn under 18 år er gratis.

Begge dage serverer vi gratis risengrød og saft til alle børn.

Orangeriet holder særåbent, og her kan du smage Bakkehusets helt egen gløgg og en julekage, der smager næsten som den, Adam Oehlenschläger holdt så meget af.

Begge søndage vil der kl. 14.00 være introduktioner til Bakkehuset ved museumsinspektørerne Rikke Lagersted-Olsen og Gertrud With.

Jul på Bakkehuset:

Søndag den 26. november kl. 10-16

Søndag den 3. december kl. 10-16

Entré per søndag: 50 kr. for voksne, gratis for børn

Tidligere pressemeddelelser:

April 2017: Genskabelse af Kamma Rahbeks have og nyt orangeri på Bakkehuset. Læs pressemeddelelsen her.

November 2017: Åbning af særudstillingen "Alle vores ting". Læs pressemeddelelsen her.