PRESSEMEDDELELSE

En genskabelse af Kamma Rahbeks romantiske have, et nyopført ottekantet orangeri, markedsdage, open-air koncerter og aftener fyldt med tanker og debat. Dette er blot nogle af mange nye tiltag på Bakkehuset, der fra maj i år inviterer til en helhedsoplevelse i de unikke rammer.

Kamma Rahbek var noget så særligt som en markant kvinde i 1800-tallets første årtier. En talentfuld og begavet kvinde, der sammen med sin mand tiltrak tidens fremmeste personligheder i sit hjem i Bakkehuset; herunder bl.a. Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted og H. C. Andersen.
Passioneret og næsten videnskabeligt dyrkede Kamma Rahbek sjældne planter og smukke blomster i en have der dengang lå ude på landet. Nu genskabes haven på Frederiksberg med så mange referencer til Kamma Rahbeks oprindelige tanker som muligt. I spidsen for haveprojektet står havearkitekt Charlotte Skibsted, der er ekspert i romantikkens haver. Det var forsknings- og samlingsansvarlig museumsinspektør Gertrud With, der tilbage i 2012 fik ideen til at genskabe Kammas have, og det er også hende, der står bag årets særudstilling om Kamma Rahbeks romantiske have, blomstersymbolik og tanker omkring naturen i romantikken.
Udover have- og museumsaktiviteter fyldes Bakkehuset hen over sommeren med alt fra markedsdage, og koncerter til aftener fyldt med debat, teater og te-ceremonier. Allan Haunstrup, der er tidligere køkkenchef ved Aarstiderne og som står aktivt bag flere iværksætterprojekter, og nu også for udviklingen af et nytænkende køkken i det ottekantede, mintgrønne orangeri. Mad og drikke er stærkt inspireret af 1800-tallet, og udforsker samtidig vores tids tendenser med mad, der er lavet med respekt for håndværket, råvarerne og sæsonerne.

En ny museumsbutik vil desuden byde på specialproducerede madvarer med et økologisk og lokalt islæt samt forskellige designvarer, heriblandt æsker direkte inspireret af Kamma Rahbeks berømte kreationer, udviklet og designet af designer og arkitekt Amanda Betz.

”Frederiksbergmuseerne vil med de mange nye tiltag invitere til en sanselig helhedsoplevelse omkring Bakkehuset. I disse autentiske rammer har vi muligheden for at skabe et frirum midt i byen og på ny åbne for guldalderens ideer om kunst, natur- og samfundsvidenskab. Idéer, der stadig er relevante for vores hverdag og tanker om livet nu og her.” siger direktør for Frederiksbergmuseerne, Astrid la Cour.

Augustinus Fonden, Frederiksberg Fonden, Frederiksberg Kommune, Otto Bruuns Fond og Godfred Birkedal Hartmanns Familiefond har alle støttet genskabelsen af Kamma Rahbeks have. Sommerens særudstilling og katalog er ligeledes støttet af Augustinus Fonden og Frederiksberg Fonden, samt Frederik og Emma Kraghs Mindelegat, Ny Carlsbergfondet, Overretsagfører L. Zeuthens Mindelegat og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond.

Bakkehuset slår dørene op for de mange nye aktiviteter, orangeri og udstillinger tirsdag den 2. maj. 2017.

For yderligere information kontakt projektleder Sidsel Galatius på 26808178 /