Orangeriet er lukket i vinterhalvåret. Vi glæder os til at byde jer velkommen igen fra palmesøndag den 25. marts 2018.

orangeriet bord med spisende

Det moderne, ottekantede orangeri er ikke kun levested for blomster, men byder i sommerhalvåret på skønne, kulinariske oplevelser i form af delikate smørrebrødsanretninger, kager, vin, snapse, kaffe og te, inspireret af historien og fortolket ud fra moderne smagsløg. I 1700-tallet lå der er et ottekantet lysthus samt et orangeri i Bakkehusets have, og formen og indholdet fra disse to havebygninger er i 2017 blevet kombineret i Bakkehusets moderne orangeri. Orangeriet er tegnet af Rønnow Arkitekter ved Laust Ovesen, og det fungerer som museumscafé med plads til 44 siddende gæster, fordelt ude og inde.

Bordbestilling og brug af orangeriet

Bordbestilllinger:
Det er ikke muligt at reservere bord i orangeriet*.

*Bordbestilling er kun mulig for grupper på max 20 personer, der også har bestilt en omvisning i museet. 

Bordbestilling for grupper på max 20 personer skal ske mindst en uge i forvejen.
Bestilt frokost i forbindelse med en omvisning består af en frokosttallerken (pris pr. person: 145,-). Andre ønsker aftales særskilt med personalet i orangeriet på email: .

Ved ændringer af reservationer på min. 2 personer, skal dette ske senest dagen inden kl. 12.00. Ved ændringer af reservationer på min. 5 personer skal dette ske senest 14 dage før. Hvis ikke ændringerne er meddelt forinden, faktureres den bestilte reservation.

For oplysninger vedrørende allergener og andre særlige behov, kontakt da orangeriet på email: .

Borde og stole i og omkring orangeriet er forbeholdt cafeens gæster, og det er ikke tilladt at nyde medbragt mad eller drikkevarer.

orangeriet sild

Det kulinariske orangeri

I orangeriet lægges der vægt på håndværket, råvarerne og årstidernes skiften, og vi glæder os til at servere det bedste af det bedste for jer.

Smørrebrødet og den nyproducerede sylteserie, som blandt andet serveres i orangeriet, er udviklet af Bakkehusets egen chefkok, Allan Haunstrup. De udsøgte vine er leveret af Rosforth & Rosforth, og udvalget komplimenterer smørrebrødet på bedste vis, eller kan nydes selvstændigt i solen foran orangeriet. Vores øl kommer fra Nørrebro Bryghus, og man kan få serveret både snaps og saft, baseret på gamle opskrifter. I samarbejde med Risteriet serveres der kaffe, brygget med tid og respekt for den valgte kaffebønne. Hos Kamma og Knud Lyne Rahbek blev der først og fremmest serveret te, og i Bakkehusets orangeri kan man vælge mellem fem fantastiske teer, alle leveret af Sing Tehus. Ønsker du kage til kaffen eller teen,findes der også et fantastisk, lille udvalg. Alt er lavet fra bunden af den dygtige konditor Helle Kleist, som har ladet sig inspirere af bagværk og kager fra Kamma og Knud Lyne Rahbeks tid.

Se orangeriets menukort her

orangeriet 5

Orangeriets udvalg af te og kaffe kan også købes i museets butik.

Orangeriets åbningstider

Orangeriet er lukket i vinterhalvåret fra 1. oktober til 25. marts 2018. I sommerhalvåret fra 25. marts til 30. september 2018 vil orangeriet være åbent tirsdag – søndag kl. 11.00 - 17.00.

Orangeriet vil ekstraordinært åbne op på Kulturnatten den 13. oktober 2017 og i forbindelse med Bakkehusets juleaktiviteter den 26. november og den 3. december 2017.

 

orangeriet 4

 

 orangeriet 6