Orangeriet holder sidste åbningsdag den 30. september. Vi glæder os til at byde jer alle velkommen igen fra palmesøndag den 25. marts 2018.

Det moderne, ottekantede orangeri er ikke kun levested for blomster, men byder i sommerhalvåret på skønne, kulinariske oplevelser i form af delikate smørrebrødsanretninger, kager, vin, snapse, kaffe og te, inspireret af historien og fortolket ud fra moderne smagsløg. I 1700-tallet lå der er et ottekantet lysthus samt et orangeri i Bakkehusets have, og formen og indholdet fra disse to havebygninger er i 2017 blevet kombineret i Bakkehusets moderne orangeri. Orangeriet er tegnet af Rønnow Arkitekter ved Laust Ovesen.

Bordbestilllinger:
Det er ikke muligt at reservere bord i orangeriet*.

*Bordbestilling er muligt for grupper på mellem 10-20 personer, der også har bestilt omvisning i museet. 

orangeriet bord med spisende

Retningslinjer ved bordbestilling og brug af orangeriet

Orangeriet rummer 44 siddepladser, fordelt inde og ude.

Det er kun muligt at reservere bord i orangeriet for grupper på mellem 10 og 20 personer, der samtidig har bestilt en omvisning i museet. Bordbestilling skal ske mindst en uge i forvejen.
Bestilt frokost i forbindelse med en omvisning består af en frokosttallerken (pris pr. person: 145,-). Andre ønsker aftales særskilt med personalet i orangeriet på email: .

Ved ændringer af reservationer på min. 2 personer, skal dette ske senest dagen inden kl. 12.00. Ved ændringer af reservationer på min. 5 personer skal dette ske senest 14 dage før. Hvis ikke ændringerne er meddelt forinden, faktureres den bestilte reservation.

For oplysninger vedrørende allergener og andre særlige behov, kontakt da orangeriet på email: .

Borde og stole i og omkring orangeriet er forbeholdt cafeens gæster, og det er ikke tilladt at nyde medbragt mad eller drikkevarer.

orangeriet sild

Det kulinariske orangeri

I orangeriet lægges der vægt på håndværket, råvarerne og årstidernes skiften, og vi glæder os til at servere det bedste af det bedste for jer.

Smørrebrødet og den nyproducerede sylteserie, som blandt andet serveres i orangeriet, er udviklet af Bakkehusets egen chefkok, Allan Haunstrup. De udsøgte vine er leveret af Rosforth & Rosforth, og udvalget komplimenterer smørrebrødet på bedste vis, eller kan nydes selvstændigt i solen foran orangeriet. Vores øl kommer fra Nørrebro Bryghus, og man kan få serveret både snaps og saft, baseret på gamle opskrifter. I samarbejde med Risteriet serveres der kaffe, brygget med tid og respekt for den valgte kaffebønne. Hos Kamma og Knud Lyne Rahbek blev der først og fremmest serveret te, og i Bakkehusets orangeri kan man vælge mellem fem fantastiske teer, alle leveret af Sing Tehus. Ønsker du kage til kaffen eller teen,findes der også et fantastisk, lille udvalg. Alt er lavet fra bunden af den dygtige konditor Helle Kleist, som har ladet sig inspirere af bagværk og kager fra Kamma og Knud Lyne Rahbeks tid.

Se orangeriets menukort her

Orangeriets udvalg af te og kaffe kan også købes i museets butik.

Orangeriets åbningstider

Påske – 30. september: tirsdag – søndag kl. 11.00 - 17.00. Orangeriet holder åbnet uden for sommersæsonen i forbindelse med særarrangementer i Bakkehuset. Der tages forbehold for ændringer af menuen under særarrangementer.

 

orangeriet 3