FB cover 3

De tråde, der binder os sammen

Skal dit broderi være med på Bakkehusets næste udstilling?

Når naturen nødvendiggør, at vi isolerer os på afstand af kulde og pandemier, er det tid til at finde andre veje at være sammen på.
Det kan vi gøre gennem en spændende ny broderiudstilling på Bakkehuset, som vi håber, du har lyst til at bidrage til med dit eget personlige broderi.

På udstillingen sætter vi det traditionsrige broderihåndværk ind i en ny og overraskende sammenhæng, hvor vi binder tråde mellem fortid og nutid og mellem hinanden på tværs af landet.

På Bakkehuset blev der for 200 år siden jongleret med ord og broderet med tråd. Her samledes digtere og forfattere som H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger og H.C. Ørsted for at diskutere litteratur og et nyt natursyn. Her blev der skabt fællesskab og nærvær, og midt i fællesskabet, hvor der udvikledes store tanker, var håndværket med nål og tråd hele tiden til stede.
Datidens diskussioner om natur og kultur spiller på flere niveauer ind i de diskussioner, der er højaktuelle i dag med de aktuelle klimaudfordringer. Derfor er det også temaet for denne broderiudstilling.

Hvordan kommer jeg i gang?

Inspiration til dit broderi kan du finde i dit personlige eller vores forhold til naturen som moderne samfund. Det kan omhandle bæredygtighed, klimaændringer, forholdet imellem vild og kultiveret natur, pandemier og mundbind og alt andet, du synes er interessant ved vores forhold til naturen. Dit broderi må gerne være både politisk og satirisk.

Det er op til dig, om du vil udtrykke dig gennem broderede billeder, broderet tekst eller en kombination. Alle stingtyper er velkomne.
Måske har du lyst til at brodere dit værk i genbrugsmaterialer, eller måske har du lyst til at brodere dig ind i Bakkehusets farveholdning og historie. Hvis du får lyst til det sidste, så anbefaler vi dig at bruge farver, der læner sig op ad vægfarverne i Bakkehusets autentiske stuer:

• DMC 3820 eller 3852
• DMC 987 eller 3345
• DMC 3354 eller 3727

Vi har oprettet Facebook-gruppen ”Bakkehusbroderier”, hvor alle deltagere kan dele ideer, inspirere hinanden, diskutere udfordringer og dele succeser med hinanden og med museet. Kontakt os på nedenstående mail, hvis du gerne vil være med.

Hvad gør jeg, når broderiet er færdigt?

Det færdige broderi indsendes til Bakkehuset, og du skal udfylde en tilmeldingsblanket, hvormed du giver tilladelse til, at vi må udstille dit værk.

Download tilmeldingsblanket her

Museet udvælger imellem de indsendte værker, og vi kan desværre ikke love, at alle vil få udstillet deres værk, men vi tilstræber, at så mange som muligt kommer med.

Alle bidragsydere har gratis entre til Bakkehuset i udstillingsperioden.
Efter udstillingsperioden kan du enten afhente dit broderi personligt på Bakkehuset, eller du kan sende en frankeret kuvert til os, og så returnerer vi det til din adresse med fragt.

Udstillingen på Bakkehuset vises i perioden: marts – oktober 2021, hvorefter det er muligt, at udstillingen vandrer videre rundt i landet fx til et kulturhus, museum eller en anden institution i nærheden af dig.

Deadline for, hvornår Bakkehuset senest skal have dit bidrag er 1/3 2021

Dit broderi sendes til /afleveres hos Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg C.

Budskaber og ytringer af racistisk, chauvinistisk, privatpersonudleverende eller på anden vis nedsættende karakter, vil ikke komme i betragtning til udstillingen.

Har du spørgsmål til projektet, så tøv ikke med at kontakte os via Facebooks eller på mail:

Museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen,

Formidlingsinspektør Cecilie Monrad,