litteraturforeningen

Dansk Litteraturforening blev stiftet i 1928 og er i dag en del af Bakkehuset. Foreningen blev stiftet som støtteforening for det dengang næsten nyåbnede museum. Foreningens emner favner bredt fra folkeviser til den nyeste, danske poesi og prosa, og bestyrelsen bestræber sig på at finde aktuelle emner til foreningens foredrag og udflugter.

Litteraturforeningen arrangerer både foredrag og oplæsninger flere gange årligt, og deres arrangementer holdes altid i Bakkehuset. Hold øje med Litteraturforeningens arrangementer i Bakkehusets kalender eller følg dem på Facebook.

Medlemskab af Litteraturforeningen koster 200 kr. årligt, og ved indmeldelse betales et tilmeldingsgebyr på 50 kr.

Meld dig ind i Litteraturforeningen eller kontakt os for at høre nærmere ved at sende en mail til: .

 

 

Foreningens efterårsprogram

”Lysets stof og farvens kød” - foredrag om maleren Anna Ancher ved Lilian Munk Rösing
Onsdag d. 17. oktober kl. 19. 30 i Bakkehuset
Kritiker og litterat Lilian Munk Rösing vil præsentere sin nye bog om maleren Anna Ancher. Den handler om at få sit eget rum. Om at ”lære at se”. Om farver og om hvordan Anna Ancher formår at indfange lyset stofligt med tyk farve og grove penselstrøg. Hvordan hun maler tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte. Hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er portrætter af kunstneren. Hvordan hun som person og kunstner formår at bevare sit eget rum, mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres.

Holberg og Oehlenschläger – et umage par? Foredrag ved Bent Holm
Onsdag d. 14. november kl. 19.30 i Bakkehuset
I 1813 erklærede Oehlenschläger, at om København blev udslettet, og man kun fandt Holbergs komedier, så havde man så godt et billede af ” den danske Hovedstads borgerlige Liv (…) som vi kjende den romerske Tid af Pompeji og Herculanum”. Tyve år senere lancerede han begrebet om den ”nederlandske” realisme i Holbergs teaterværk – udmeldinger, som efterfølgende har præget og farvet Holberg-synet i både litterære læsninger og sceniske løsninger. Men hvor gyldige er de målt med den – politiske og sceniske – virkelighed, Holberg skrev i? Hvor holdbar er den fortrolighed, der omgiver Holbergs værk i den fælles danske forståelse? Og hvorfor sidder de to gubber foran det, som engang var nationalscenen?
Efter foredraget har Sten Høgel sammensat et musikalsk arrangement.

Agnes Henningsen-aften med foredrag ved Pia Juul og Lone Nikolajsen
Tirsdag d. 4. december kl. 19.30 i Bakkehuset
Forfatteren Agnes Henningsen fylder 150 år d. 18. november 2018. Hun blev 93 år og oplevede som forfatter at blive berømt tre gange. Sidst med de otte erindringsromaner, som Gyldendal nu genudgiver, og som hun påbegyndte som 73-årig.
Forfatteren Pia Juul har i forlaget Arenas Donna Wood-serie af genskrevne klassikere genskrevet erindringerne med titlen Let gang og lidt til ved at citere fra erindringerne og tilføje citater fra breve, avisartikler og andres erindringer. Denne aften vil hun læse uddrag fra værket og samtale med Henningsen-kenderen og kulturjournalist på Information, Lone Nikolajsen.