Guld i Mund kogebog forside

Pressemeddelelse

Forlængelse af udstillingen Til bords og ny historisk kogebog

Udstillingen Til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen forlænges til 3. marts 2019
Bakkehusets historiefortællende udstilling Til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen bestående af 4 tableauer i form af fire forskellige borde er blevet forlænget til 3. marts 2019. I forbindelse med udstillingen har Bakkehuset lånt værker fra Københavns Museum, Industrimuseet Frederiks Værk, Middelfart Museum, Vestsjællands Museum og fra tre private udlånere.

Udgivelsen af kogebogen Guld i mund - Til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen
Bakkehuset har netop udgivet kogebogen Guld i mund - Til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen.
Æblesuppe, duepostej og saltede, syltede citroner – 45 originale opskrifter genopliver guldalderens kogekunst i denne kogebog. Kogebogen er noget så sjældent som en historisk kogebog, der levende gengiver mad- og spisevaner fra 1796 – 1860’erne.
Ragouter og frikasséer hørte til menuen, det samme gjorde (kolde) supper, syltetøj, krydderkager og mellemmadder. Og så bestod en væsentlig del af køkkenkunsten i at henkoge, sylte, tørre og fermentere årstidens frugt, grønt og bær. Kogebogen er skrevet af museumsinspektør ved Bakkehuset, Gertrud With i samarbejde med journalist Anne Absalonsen, og alle retter er gennemprøvet og tilsmagt af Anne Sofie Berlin, køkkenchef ved Bakkehusets orangeri. Guld i mund – Til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen er smukt fotograferet af Stuart McIntyre.
Bogen illustrerer tidens skikke og smage gennem fire forskellige middagsborde, som de kunne have stået hos Kamma Rahbek i Bakkehuset, i herreklubben Dreyers Klub, under et af H.C. Andersens ugentlige besøg hos familien Collin samt i Friederike Bruns salon på Sophienholm. Udover at præsentere sæder og skikke i perioden indeholder bogen en lang række sunde og velsmagende opskrifter på retter, som let kan tilberedes i et moderne køkken.
Kogebogen er støttet af følgende fonde: Augustinus Fonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Oticon Fonden og Frederik og Emma Kraghs Mindelegat.

En kogebog bliver til. Arrangement på Bakkehuset 7. november 2018 kl. 19.30 til 21.00
Denne aften vil handle om 1800-tallets mad og spisevaner. Museumsinspektør Gertrud With og køkkenchef ved Bakkehusets orangeri vil fortælle om tilblivelsen af kogebogen Guld i mund – Til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen. Guldaldertidens opskrifter adskiller sig på flere måder fra nutidens, men der er også elementer, som peger imod det moderne køkken. Der vil blive serveret små smagsprøver af tidens mad.
Entré 80 kr.

For yderligere information kontakt museumsinspektør Gertrud With tlf. 33314362

Tidligere pressemeddelelser:

April 2017: Genskabelse af Kamma Rahbeks have og nyt orangeri på Bakkehuset. Læs pressemeddelelsen her.

November 2017: Åbning af særudstillingen "Alle vores ting". Læs pressemeddelelsen her.

November 2017: Jul på Bakkehuset. Læs pressemeddelelsen her.

December 2017: Bakkehusets tidligere leder Inge Nørballe er død. Læs pressemeddelelsen her.