omvisning mellemstue

 

Med en omvisning i Bakkehuset får du en levende og tankevækkende indgang til guldaldertidens kultur, historie og litteratur. På vores omvisninger udforsker vi Kamma og Knud Lyne Rahbeks guldalderhjem og dykker ned i alle de spændende historier, der knytter sig til de udstillede genstande og til de mange personer, der færdedes på dette sted for over 200 år siden. Vi tilpasser også gerne omvisningernes indhold efter jeres behov.

Der kan især i sommerhalvåret være stor efterspørgsel, og derfor anbefaler vi, at man booker sin omvisning i god tid.

Større grupper, som ønsker at besøge museet uden bestilling af en omvisning, anbefales at melde deres ankomst god tid i forvejen på mail: .

 

Covid-19 information

Vi vil gerne tilbyde trygge rammer for dig og din gruppe under besøg i Frederiksbergmuseerne, og derfor gennemfører vi kun omvisninger, som lever op til sundhedsmyndighedernes gældende retningslinjer. Er I flere end 10 personer i din gruppe, holdes omvisningen udenfor museet og gruppen deles op i hold, som på skift går ind i museet. Har du spørgsmål til omvisningerne, kontakt os da på mail:  

Vi opfordrer til, at man passer på hinanden og holder afstand til andre under besøget. Husk at man skal bære mundbind ved museumsbesøg.

 

Omvisninger i museet

Omvisninger i museet varer typisk 60 minutter, og der kan max være 25 deltagere per omvisning. Bestil din omvisning ved at sende en mail til

 

Pris (hverdage i åbningstiden):

Prisen for omvisninger inden for museets åbningstid på hverdage er 500 kr. plus entré per gæst. 

 

Pris (i weekender, om mandagen og udenfor åbningstid):

Prisen for omvisninger inden for åbningstiden i weekender er 750 kr. plus entré per gæst. Uden for museets åbningstid i weekender koster omvisninger 750 kr. + et ekstra tillæg for åbning af museet uden for ordinær åbningstid, som er 500 kr. pr. påbegyndt time, dog minimum 2 timer.

Bemærk at der ved alle omvisninger i museet altid betales entré per person efter gældende takster. Se de aktuelle entrepriser her.

Bemærk at museets åbningstider skifter sommer og vinter. Læs mere om åbningstiderne her.

 Søndermarken

 

By- og parkvandringer

En by- eller parkvandring koster 1.500 kr. og varer typisk 75-90 minutter alt efter deltagernes eget gangtempo. Nedenfor præsenterer vi udvalget samt oplyser det antal personer, der max. kan deltage. Ønsker du at booke eller høre nærmere, er du velkommen til at kontakte os via mail på mail: .

 

Søndermarken set med digterens øjne
Søndermarken ligger med sin skovagtige karakter, sine labyrintiske stier og sit bakkede terræn midt i storbyen. Søndermarken hørte oprindeligt til Frederiksberg Slot og var i mange år kongefamiliens private område. Kun en lille udvalgt skare havde egen nøgle til parken, og derfor var Søndermarken et lidt hemmeligt område for de fleste. På denne vandring kan du opleve Søndermarken fra en ny side sammen med nationalpoeten Adam Oehlenschläger, der som en af de få havde adgang til parken i 1800-tallet. Vi besøger et udvalg af havens mange små huse og scenerier, som blev til i den romantiske periode, og vi kommer bagom Søndermarkens mange overraskende og sjove historier. Vandringen er både for jer, der besøger Søndermarken for første gang, og for jer, som hyppigt bruger parken, men gerne vil vide mere om havens kroge og afkroge. Husk godt fodtøj!

Mødested: Bakkehuset på Rahbeks Allé 23. Vandringen slutter ved springvandet foran Frederiksberg Slot
Varighed: 75-90 minutter
Max. antal deltagere: 25

 

Frederiksberg Have – på tur i kongens Frederiksberg
Frederiksberg Have er et af københavnernes foretrukne udflugtsmål, og det var det også i begyndelsen af 1800-tallet, da Frederik 6. var konge. I Frederiksberg Have kunne man se kongen sejle rundt på kanalerne i gondol eller se kongefamilien på spadseretur. I dag fremstår haven med sine labyrintiske gange, åbne vidder og kanaler stadig, som da den blev anlagt som en romantisk have efter engelsk forbillede i årene 1798-1804. Havens historie knytter sig tæt til Frederiksberg Slot, og på denne vandring rundt i parken fortælles der både om havens historie og de mange små scenarier, heriblandt det kinesiske lysthus og Apistemplet, som er karakteristiske for de romantiske haver.
Vandringen er både for jer, der besøger Frederiksberg Have for første gang, og for jer, som hyppigt bruger parken, men gerne vil vide mere om havens spændende historie. Husk godt fodtøj!

Mødested: Hovedindgangen med gitterporten ved Frederiksberg Runddel
Varighed: 90 minutter
Max. antal deltagere: 25

 

I Kamma Rahbeks fodspor – byvandring i guldalderens København
Kamma Rahbek spillede som værtinde og kreativ sjæl en stor rolle for livet i Bakkehuset. Efter sit giftermål med forfatteren og professoren Knud Lyne Rahbek flyttede hun ind i det landlige Bakkehus udenfor byen, men før det var hendes barn- og ungdom koncentreret om bylivet i København. På denne byvandring fortælles der om hovedstaden, som den så ud fra Kamma Rahbeks perspektiv, og vi gør stop ved centrale steder i byen, som har haft betydning for Kamma Rahbeks liv og selskabskreds.

Mødested: Nørreport Station på hjørnet til Nørregade
Varighed: 90 minutter
Max. antal deltagere: 20