haven sommer

 

Besøg Kamma Rahbeks romantiske have

 Med et besøg i Kamma Rahbeks romantiske have oplever man 1800- tallets æstetik, dufte og farver på den mest stemningsfulde måde. Haven kan opleves både forår, sommer og efterår, men har sin største farvepragt omkring maj og juni. I løbet af sommersæsonen arrangeres der både koncerter, dans og andre aktiviteter i haven, og haven fuldender museumsbesøget på bedste vis. Snyd ikke dig selv for et besøg i Orangeriets frokostrestaurant, hvor der serveres smørrebrød, kager, vin, øl og kaffe i sommerhalvåret. 

Læs mere om Orangeriet her

 

Museumshaven i dag

Siden museets etablering i 1925 havde der været et lille anlæg omkring huset, som bar præg af 1920’ernes smag. Dette anlæg blev i 2017 restaureret af landskabsarkitekt Charlotte Skibsted og samme år blev det ottekantede orangeri opført.
Bakkehusets nuværende haveanlæg er 2.500 kvadratmeter stort og består af en gårdsplads med græsplæne og grus, Orangeriet med frokostrestaurant samt to jordstykker, der omkranser husets to fløje.
I havens blomsterbede er der plantet et bredt udsnit af de planter, som blev dyrket i haven på Kamma Rahbeks tid. Ud over plantesorter, som vi ved, at hun dyrkede i sin have, er der også anvendt plantearter, som er hentet fra hendes udsmykninger af æsker, gouacher og andet håndarbejde, hvor planteornamentikken har været et gennemgående tema. Haven er anlagt i en nytænkt romantisk havestil.
Havens slyngede, flisebelagte sti fremhæver følelsen af, at man kan gå på opdagelse i haven, samtidig med at havens forskellige plantescenarier breder sig ud.
Have er inddelt i syv forskellige planteafsnit, og planterne i de forskellige afsnit er udvalgt på baggrund af både Kamma Rahbeks planteunivers og en tilpasning til nutidens jordstykker. Ved anlæggelsen af haven er der blandt andet blevet taget hensyn til Kamma Rahbeks forkærlighed for plantesammensætninger i gule, sart gullige til hvidlige, gyldne, lyserøde og dybviolette blomster.

 

Praktiske oplysninger ved besøg i haven

Haven er åben for publikum året rundt med gratis entre. En del af haven er imidlertid aflåst om natten.
Haven er en del af museets areal og fortælling og det er ikke tilladt at lufte hunde i baghaven bag ved huset, hverken med eller uden snor. Det er heller ikke tilladt at plukke af havens blomster og blade. Medbragt mad må ikke nydes i haven - vi anbefaler i stedet et besøg i Orangeriet.
Læs mere om orangeriet her.

Rygning: Alle områder i  og udenfor Orangeriet samt i haven omkring Bakkehuset er røgfri.

 haven sommer 2