Besøg Kamma Rahbeks romantiske have

Passioneret og med næsten videnskabelig interesse for botanik og havedesign dyrkede Kamma Rahbek smukke og sjældne blomster i sin dengang 7 tønder land store have ved Bakkehuset. Haven var anlagt i tidens typiske stilart – den landskabelige eller romantiske have, som var karakteristisk ved slyngede stisystemer, græsplæner og blandet, naturlignende bevoksning. Hendes have rummede planter, som end ikke Botanisk Have kunne fremvise, og mange af blomster- og plantesorterne blev anvendt som motiver i hendes æsker og tegninger.

I 2017 er Kamma Rahbeks romantiske have blevet genskabt i et mindre format og med så mange referencer til den oprindelige have som muligt. Havens omdannelse er skabt af Charlotte Skibsted Landskabsarkitekter. I løbet af året vil der både være havevandringer, koncerter, markeder og andre arrangementer i haven.

Læs mere om Bakkehusets museum her.

Praktiske oplysninger ved besøg

Haven er åben for publikum året rundt med gratis entre. En del af haven er imidlertid aflåst om natten.
Haven er en del af museets areal og fortælling og derfor er det ikke tilladt at lufte hunde, hverken med eller uden snor, eller at plukke af havens blomster og blade. Det er heller ikke tilladt at slå sig ned på tæpper og nyde egen medbragt mad i haven.
Hvis man bliver sulten under besøget henviser vi til Bakkehusets kulinariske orangeri. Læs mere om orangeriet her.

Rygning: Alle områder i  og udenfor Orangeriet samt i haven omkring Bakkehuset er røgfri. Al rygning skal derfor foregår udenfor Bakkehusets område.

haven sommer

 

 haven sommer 2

 

haven sommer 3