På gårdspladsen foran kastanjetræet står en mindestøtte for Kamma og Knud Lyne Rahbek. Kort efter Knud Lyne Rahbeks død i 1830 satte en række af forfatterens venner sig for at starte en indsamling til et monument for den afdøde, og selv om Kamma Rahbeks navn ikke stod på indbydelsen til indsamlingen, kom hendes navn til at stå på mindestøtten. Arkitekten G.F. Hetsch og billedhuggeren H. Freund stod for udførelsen af mindestøtten. På mindestøtten kan man se et relief med K.L. Rahbeks portræt og på bagsiden et relief med digtningens muse. Oprindeligt var mindestøtten placeret i Bakkehusets baghave op imod Rahbeks Allé, men den blev senere flyttet til sin nuværende placering.

Læs mere om Bakkehusets historie her

Rahbeks mindestøtte flyttes historisk foto

Rahbeks mindestøtte flyttes fra baghaven

 

Buste af Sophus Michaëlis

I buskadset tæt på Orangeriet kan man se en buste af forfatteren Sophus Michaëlis, som havde stor tilknytning til Bakkehuset.

 

Rahbeks sten

Ved hovedindgangens trappe ses en sten med fire navne. K.L. Rahbek havde engang udtrykt ønske om at få en sten med navnene på sine frihedsidoler: Washington, Franklin, Lafayette og Rousseau, og dette ønske blev realiseret ca. 100 år efter hans død, da museet blev etableret.