litteraturforeningen

Dansk Litteraturforening blev stiftet i 1928 og er i dag en del af Bakkehuset. Foreningen blev stiftet som støtteforening for det dengang næsten nyåbnede museum. Foreningens emner favner bredt fra folkeviser til den nyeste, danske poesi og prosa, og bestyrelsen bestræber sig på at finde aktuelle emner til foreningens foredrag og udflugter.

Litteraturforeningen arrangerer både foredrag og oplæsninger flere gange årligt, og deres arrangementer holdes altid i Bakkehuset. Hold øje med Litteraturforeningens arrangementer i Bakkehusets kalender eller følg dem på Facebook.

Medlemskab af Litteraturforeningen koster 200 kr. årligt, og ved indmeldelse betales et tilmeldingsgebyr på 50 kr.

Meld dig ind i Litteraturforeningen eller kontakt os for at høre nærmere ved at sende en mail til: .

 

Efterår 2019

Tirsdag d. 8. oktober kl. 19. 30 i Møstings Hus
Forfatter, litteraturforsker og dr. phil. Lotte Thrane fortæller om Asta Nielsen.

Lotte Thrane udgav i 2019 bogen ”Maske og menneske” om stumfilmstjernen, performeren, billedkunstneren, skribenten og mytologen Asta Nielsen (1881-1972), og heri kaster hun nye blikke på Danmarks store verdensstjerne og den tid, hun var en del af – 1910’ ernes førkrigstid i Tyskland og Østrig-Ungarn, anarkistmiljøet knyttet til den tidlige ekspressionisme i Berlin, Weimarrepublikkens avantgardekultur med ”die neue Frau”, tiden efter 1933 i Tyskland, hvor hun sammen med venner skabte sig et eksil på øen Hiddensee, foruden efterkrigstiden og 1950’erne og 1960’erne i Danmark.

Tirsdag d. 5. november kl. 19.30 i Møstings Hus
Dristig som en mand – en aften om Renna Hauch.

I et digt beskriver digteren Carsten Hauch sin hustru, forfatteren Renna Hauch, som ” dristig som en Mand”. Lektor og forfatter Lone Krogsholm har skrevet en historisk biografi om Renna Hauch med samme titel. Bogen fortæller den kontroversielle kvindesagsforkæmpers historie. Renna Hauch var en væsentlig figur i sin samtids kulturelle miljø og mødtes med og øvede indflydelse på tidens store mænd: H.C.Andersen, B.S. Ingemann, Adam Oehlenschläger og Georg Brandes. Hun lod sig bestemt ikke nøjes med den rolle, der var hende givet, og kæmpede for noget mere og bedre. Hun var på alle måder anderledes og rabiat; så rabiat at hun meldte sig ud af Dansk Kvindesamfund, fordi hun ikke syntes, de andre kvinder var radikale nok i deres kvindeoprør. Lone Krogsholm vil denne aften fortælle hendes spændende historie og trække tråde til dagens ligestillingsdebat

Torsdag d. 28. november kl. 19.30 i Møstings Hus
Africana – en samtale med forfatteren Thomas Boberg

Thomas Boberg udgav i foråret 2019 den stærkt roste rejseroman Africana – en selvbiografisk fortælling om Thomas’ og kæresten Rebeccas rejse til Etiopien. Rebecca har rødder på kontinentet, idet hendes far er fra Ghana. Thomas føler sig rodløs, længes efter at lade sig omslutte af det fremmede, det mangfoldige. De har rastløsheden til fælles, og den trækker dem mod hinanden og fra hinanden, men gang på gang tilbage til Afrika, hvor de lytter til hinandens historier, og hvor unge stemmers rå fortællinger om the backway, den dødsensfarlige rejse over det afrikanske kontinent mod drømmenes Europa, kommer til at hjemsøge dem. Denne aften vil Thomas Boberg fortælle om og læse op fra romanen. Moderator er formanden Elisabeth Friis.

Bemærk:

På grund af Bakkehusets restaurering er alle Litteraturfoireningens møder i efteråret 2019 henlagt til Møstings Hus: Andebakkestien 5, Frederiksberg.
Møstings hus ligger ved indgangen til Frederiksberg Have fra Smallegade, lige bag Frederiksberg Rådhus. Offentlig transport: Bus 9 A – stoppestedet Frederiksberg Bredegade eller nærmeste metrostation Frederiksberg.

Alle er velkomne til foredragene. For medlemmer af Litteraturforeningen er det gratis. For ikke-medlemmer er entréen 50 kr.