Det kulinariske Orangeri

Det moderne, ottekantede orangeri er ikke kun levested for blomster og citrusplanter, men byder i sommerhalvåret på skønne, kulinariske oplevelser i form af delikate smørrebrødsanretninger, kage, vin, snapse, kaffe og te, inspireret af historien og fortolket ud fra moderne smagsløg. I 1700-tallet lå der er et ottekantet lysthus samt et orangeri i Bakkehusets have, og formen og indholdet fra disse to havebygninger er i 2017 blevet kombineret i Bakkehusets moderne orangeri. Orangeriet er tegnet af Rønnow Arkitekter ved Laust Ovesen, og det fungerer som frokostrestaurant i sommerhalvåret. I 2019 blev Orangeriet nomineret i kategorien Byens Bedste Åndehul i Berlingske Byens Bedste.

Det er ikke muligt at reservere bord på forhånd i restauranten, men alle er altid velkomne til at lægge vejen forbi og se, om der ikke er ledige borde. Læs mere om, hvad vi serverer her.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter.

Rygning: Alle områder i Orangeriet, på terrassen foran Orangeriet og i haven omkring Bakkehuset er røgfri. Al rygning skal derfor foregå udenfor Bakkehusets område.

 

orangeri

 

orangeri stemning

 

aktiviteter 2